joi, 11 aprilie 2013

Semafoarele inteligente din Zalau ... se prostesc pe zi ce trece!!

Ieri 11.04.2013 la orele 18: 40 am plecat catre casa.
Numerotez opririle pe Bulevard:
1. Ajung in dreptul semaforului cu senzor de la Michelin, bineinteles nu se poate abtine si comuta pe rosu. Opresc, stau de data asta destul de mult, spre mirare, nu trece nici o masina- ma uit spre stanga - in dreptul senzorului masina POLITIEI - testa probabil agilitatea si rabdarea soferilor  de a opri inutil la semafor.
2. Ajung la Piata Astralis- semafor pe rosu, stau aproximativ 2 minute.
3. La Tom si Jerry trebuie sa incetinesc pana aproape de oprire ca sa se faca verde, mai departe la Lidl  opresc pentru vreo 2 minute - bineinteles si aici circulatia extrem de redusa.
4, DAR CULMEA, la Ciuperca buseala, la semafor un Seat lovit din spate de o doamna cu un Infiniti, probabil  o parte de vina o au si semafoarele.
5. La Perla trebuie sa opresc, caci asa sunt sincronizate, adica PROST.
6. Unul cu SCOALA circula cu 30 km/h pe banda a doua, intarzie tot fluxul si trebuie sa opresc si la CEAS. 7. Iar apoi bineinteles la viraj dreapta pe  Corneliu Coposu.

Aceasta a fost o mica aventura intr-o seara linistita in Zalau,cu circulatia extrem de redusa.

Tranversand Budapesta prin centru dinspre EST spre VEST nu opresc mai mult de 5 ori - chiar in zilele aglomerate, iar 15 km ii fac in aproximativ 20 minute
Viena- o travesare SUD NORD dureaza aproximativ 15 minute 20 km pe strada rapida, iar prin centru aproximativ 30 minute 25 km, cu maxim 5 opriri.

CONCLUZIE ironica: Zalaul a depasit ca nivel de trafic cele 2 capitale. DEZASTRU !!!!
Nu inteleg de ce o data reglate aceste semafoare- caci au fost si momente de functionare bune - nu isi pastreaza reglajul....????
NU inteleg de ce au trebuit semaforizate intersectii de genul celei din dreptul cimitirului din deal: oprire in panta a TIR-urilor la urcare/coborare, fum de la evacuare, mizerie etc. Poate iarna unele din ele pe un drum alunecos nici nu o sa mai porneasca.

AUTORITATI mai si ganditi, fiti realisti, plimbati-va prin oras din cand in cand, vedeti care sunt problemele.

Am sa va pun o poza cu o pictura facuta de mine:
Camp cu flori in Muntii Rodnei
PS. Sper sa nu se supere pe mine nimeni, insa tot ce este relatat aici este realitate pura- si o fac numai atunci cand sunt foarte necajit de circumstante. Nu am relatat inca nici odata despre ce se intampla cand treci prin intersectia de pe T. Vladimirescu cu Porolissum.

Un comentariu:

  1. Astazi dimineata, spre iesire din centru catre Satu Mare, pe Bulevard la ora 7>20 de minute dezastru din nou, 3 opriri inutile!!!

    RăspundețiȘtergere