sâmbătă, 30 martie 2013

I. realitatea tv...despre Orasul meu Zalau

Astazi in Sambata Pastelui Catolic, spre orele 17 urmarind un post tv, M-am simtit profund jignit, jignit de unele minciuni pe care un individ care mai mult urla decat vorbeste, unul cu barba - nu ii stiu numele si nici nu vreau sa-l retin, le-a spus despre Orasul Meu Zalau. A spus unele lucruri jignitoare si profund neadevarate.

Vezi mai multe aici: 
http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-radu-capalnasiu-primarul-zalaului_1145458.html

Poate articolul a fost PUR POLITIC, dar nici atunci nu sunt de iertat minciunile care s-au spus despre orasul meu Zalau.
Nu discut ce s-a spus despre primar si alti indivizi in acest articol, pe unii-i cunosc, de altii doar am auzit, este strict problema lor si departe este interesul meu de a-i apara sau de a-i incrimina. In toata lumea si in toate locurile din lume sunt oameni care fac mai mult sau mai putin, pentru interesul comunitatii, sau mai mult pentru interesul buzunarului propriu- trebuie sa retinem un lucru, nimeni nu mananca cu 2 linguri si toata lumea merge intre 4 scanduri la raport.

Voi vorbi numai despre orasul meu ZALAU.


DA- orasul este o relicva a comunismului, dar o relicva vie unde se munceste si se traieste mai civilizat decat in multe locuri din tara.

In acest oras drumurile nu sunt rele, sunt bune, mult mai bune decat au fost acum cativa ani, gropile sunt rare sau inexistente- circul zilnic cu masina prin oras. Unele gropi, sunt vreo 10 la numar persista -datorita modului de gandire tipic, prima data faci si apoi realizezi ca nu ai facut bine - sunt gropile unde sunt gurile de canalizare, care au ramas mult sub nivelul asfaltului.

Orasul straluceste, blocurile care acum cativa ani erau toate in aceasi culoare murdara sunt renovate, sunt zugravite in culori deosebit de placute. Orasul respira placut in aproape toate locurile sale. Pentru prima data in acest an se curata scuarul ce desparte bulevardul M. Viteazu, sper sa se termine frumos lucrarea si sa iasa o treaba facuta cu cap, caci ar infrumuseta orasul.

DA - orasul este o mare platforma industriala, si asta este spre lauda noastra. Productia industriala a orasului a crescut chiar daca intreaga tara a fost in recesiune, iar cei de la centru nu se sfiau sa inghita ban dupa ban, din buzunarele nostru.

De ce trebuie sa mintiti ca nu exista interes  pentru dezvoltare si pentru investitii. Iata:
In acest oras platformele industriale se dezvolta si acum, se transforma in continuare.
1. TENARIS SILCOTUB cea mai mare unitate industriala din zona a construit mai multe unitati de laminare a tevii la cel mai inalt varf tehnologic din lume, producand teava inalt aliata cum nu se mai produce nicaieri, cu specialistii din Zalau.

TENARIS SILCOTUB construieste o Universitate Internationala de pregatire a specialistilor din industria metalurgica chiar aici in Zalau cu profesori din toata lumea. Aici va fi centrul de pregatire european al marelui concern.
Silcotub a cumparat numai teren in Zalau de la persoane fizice in valoare de 20 milioane Euro.

2. Fabrica de cauciuc MICHELIN a construit o sectie noua - de aici pleaca zilnic zeci de camioane incarcate cu pneuri pentru camioane. Michelin a achizitionat recent un teren pentru a construi in continuare in Zalau.

3. UNICONF -unitate de productie lenjerie intima de o calitate deosebita, prezenta pe pietele internationale, alaturi de producatori de marca.


Acestea sunt lucruri adevarate  INSA

Acolo unde a venit unul ca DINU PATRICIU, marele om de afaceri bucurestean totul a fost distrus. O marca cum era IAIFO Zalau, a intrat pe mana acestui distrugator si o unitate care era de elita internationala in anii 80-90 pana aproape de anii 2000 a fost distrus, taiat si prelucrat in mare parte ca fier vechi.
O alta unitate CUPROM SA, fabrica de cupru emailat a incaput tot pe mana bucurestenilor, hoti de fiare vechi, si este intr-o moarte cerebrala de mai multi ani.

Deci domnilor de la postul de televiziune - atunci cand vorbiti despre un oras, sa stiti ca nu vorbiti numai despre primar si cei din apropierea lui, vorbiti despre mine, despre prietenii mei si despre o populatie de cativa zeci de mii de locuitori. Ar trebui sa va ganditi de 2 ori inainte de a face afirmatii despre o comunitate numai cu scopul de a incrimina pe cineva, fie el si un primar.





4 comentarii: